Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

YHTEISMETSIEN EDUNVALVONTA

 

Pohjois-Suomen yhteismetsien yhdistys sekä Eteläisen Suomen yhteismetsät ry. ovat takavuosina hoitaneet tahoillaan yhteismetsiin liittyviä edunvalvontakysymyksiä.  Suomen yhteismetsät ry:n perustamisen jälkeen edunvalvonta hoidetaan yhdessä tiiviissä yhteistyössä MTK:n kanssa.

 

Eteen on vuosien varrella tullut ongelmia mm. verotukseen ja yhteismetsien hirvituhokorvauksiin sekä Kemera-kelpoisuuteen liittyvissä asioissa.  Lausuntoja on annettu mm. metsätalouteen, metsästykseen sekä yhteismetsiin liittyvien lainsäädäntöhankkeiden sekä tavoiteohjelmien yhteydessä.  Maakunta- ja yleiskaavoitukseen sekä alemman tieverkoston parantamiseen ja asianmukaisessa kunnossa pitämiseen on myös otettu kantaa.  Raakapuun käyttöä lisääviä investointeja sekä puumarkkinoiden toimivuutta on pyritty edistämään

On pyritty auttamaan eri yhteismetsien erityisongelmien ratkaisemisessa.  Viime aikoina erityisesti ovat esiin nousseet maisematyölupien käsittelyn yhteydessä syntyneet ongelmat.  Lisäksi on tehty toimenpiteitä, joilla edesautettaisiin ympäristö- ym. lupabyrokratian keventämistä.